Nyhetsbrev (augusti)

Månadens nyhetsbrev innehåller bland annat information om NOD:s rekrytering av en ny kansli- och verksamhetschef. Dessutom intervjuas Anna Bergkvist som sedan mitten av augusti är interimchef på NOD:s kansli. Vill du få nyhetsbrevet direkt till din mailadress? Prenumerera på nyhetsbrevet här.

NOD (1)

”För mig ligger kärnan i att vara en bred plattform för just dialog”

Anna Bergkvist är sedan i mitten av augusti interimchef på NOD:s kansli. Med en gedigen bakgrund i civilsamhället ser Bergkvist fram emot att leda kansliet under tiden en ny chef rekryteras.

Läs intervjun med Anna Bergkvist här. 

 

Jobbannons: Kansli- och verksamhetschef för NOD

Är du en påhittig och trygg chef som letar efter nya utmaningar? Nu söker vi dig med ett brett samhällsintresse som förstår vikten av en ömsesidig och lärande samverkan mellan parterna.

Läs mer om tjänsten och ansök här. 

 

Lägesbild: Moms- och skattefrågor – civilsamhällets förslag

Moms- och skattefrågor är ett område där civilsamhället under lång tid har beskrivit hinder och problem för sektorn som skapats av ett komplicerat regelverk, vilket i vissa fall också innebär merkostnader.

I mars publicerade NOD en lägesbild där civilsamhällesaktörer fick beskriva sådana utmaningar. Nu följs frågan upp med en ny lägesbild, som fokuserar på civilsamhällets konkreta förslag på förbättringar inom moms- och skatteområdet.

Läs hela lägesbilden här.

 

Civilsamhällets Finansforum 8 september 2022

Den 8 september går Civilsamhällets Finansforum av stapeln.

Temat för konferensen är: ”Betalningsmarknadens digitalisering – möjligheter och begränsningar” och inleds av Anna Kinberg Batra, särskild utredare, Betalningsutredningen och avslutas med Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

Däremellan hålls en rad intressanta ämnen om regleringars inverkan på civilsamhällets organisation, den moderna bedragaren och framtidens kontanter. Konferens för dig som är insamlings- och kommunikationschef men också för andra chefer i din organisation liksom generalsekreterare och styrelse. 

För mer information och anmälan hittar du här.

 

Nominera din organisation till PGF 2023

I dagarna öppnar nomineringen till Partsgemensamt forum 2023 (PGF). I PGF möts representanter från regeringen och civilsamhället för att diskutera hur förutsättningarna för det civila samhällets organisationer ser ut och kan förbättras. Det kommer att vara möjligt att nominera organisationer fram till 9 oktober. Mer information och länk till nomineringen kommuniceras i ett separat utskick.

Den 8 september, kl. 10.00-12.00 håller Civos ett informationsmöte om PGF för de organisationer som är intresserade av att veta mer. Mötet äger rum på Sensus Möte på Klara Södra Kyrkogata i Stockholm, med möjlighet till digitalt deltagande via Zoom. Anmälan sker här.

Har du funderingar kring PGF är du varmt välkommen att kontakta info@nodsverige.se.