Nyhetsbrev (september)

I månadens nyhetsbrev får vi bland annat bekanta oss med det nyaste tillskottet bland NOD:s anslutna organisationer – Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR). Dessutom ges information om hur du kan anmäla din organisation till civilsamhällets strukturerade dialog med regeringen.  Vill du få nyhetsbrevet direkt till din mailadress? Prenumerera på nyhetsbrevet här.

NOD (1)

”Våra förväntningar är att NOD ska kunna vara den mötesplats som vi idag saknar”

Nyligen anslöt sig Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR) till NOD och blev därmed den 18:e paraplyorganisationen att ingå i civilsamhällesparten. Ulf Nilsson är sekreterare på organisationen och ser anslutningen som en del i att verka för medlemmarnas intressen.

Läs intervjun med FOR här. 


Delta i civilsamhällets dialog med regeringen 2023 

I Partsgemensamt forum (PGF) möts representanter från regeringen och civilsamhället för att diskutera hur förutsättningarna för det civila samhällets organisationer ser ut och kan förbättras. 
 
Nu finns chansen att nominera en organisation till PGF 2023. Nomineringen sker via denna länk och är öppen fram till 9 oktober.
 
Här kan du läsa mer om vad ett deltagande innebär och vilka förutsättningarna är för att delta. På NOD:s webbsida finns ytterligare information om PGF. Där kan du exempelvis ta del av de skrifter som tas fram årligen och som summerar dialogen som skett under året.
 
Varmt välkommen att kontakta oss vid frågor. 

 

Ideellajobb.se – civilsamhällets jobbsajt

Ideella jobb finns för att lyfta fram alla de meningsfulla jobb som finns i sektorn och göra det lättare för organisationer att hitta nya stjärnor. Cirka 800 annonser läggs varje år ut på ideellajobb.se och närmare 200.000 besökare försöker hitta ett jobb i vår sektor.

Nu nylanseras sidan med uppdaterad funktionalitet och en ny grafisk profil. Annonsera för endast 499 kronor i en hel månad!

Till ideellajobb.se 

Kompetensutveckling inom ideellt engagemang

Volontärbyrån utbildar föreningslivet inom ideellt engagemang, oavsett om du är ideell, förtroendevald eller anställd inom ideell sektor så är våra utbildningar öppna för dig. I höst ger Volontärbyrån en rad utbildningar och workshops om att leda, motivera och rekrytera ideella.

Kolla in Volontärbyråns kalendarium här.


Olika bilder av psykisk (o)hälsa 

NSPH och Riksförbundet Hjärnkoll uppmärksammar Världsdagen för psykisk hälsa 10/10genom en eftermiddag med personliga berättelser av människor med egna erfarenheter av psykisk ohälsa.På olika sätt förmedlar deltagarna sina perspektiv och upplevelser genom tal och musik.

När: 10 oktober 2022
Tid: Kl. 13.00 – 16.00
Plats: Digitalt
Pris: Kostnadsfritt

Läs mer och anmäl dig här.