NOD:s nyhetsbrev

Här får du de senaste nyheterna om NOD:s verksamhet.

Öppet för nomineringar till PGF
Nu går det att nominera organisationer till Partsgemensamt forum (PGF), som är regeringens dialogplattform med civilsamhället. Dialogen i PGF syftar till att förbättra villkoren för civilsamhället. Det innebär att civilsamhällets organisationer bland annat ska kunna agera röstbärare och opinionsbildare.

Sista nomineringsdag är den 22 september 2019. Läs här för mer information om nomineringarna.

Civilsamhällespodden
Hur kom NOD till? Och vad är syftet med samverkansplattformen? Det och mycket annat samtalade NOD:s kanslichef Karin Neuhaus kring i Civilsamhällespodden.

Podden har i ett femtiotal avsnitt bjudit in personer som är verksamma i eller nära den ideella sektorn. Avsnittet med Karin Neuhaus går att hitta antingen via din poddspelare eller direkt på webben här.

Kunskapskonferens med MUCF
Årets kunskapskonferens om det civila samhället arrangeras den 22 oktober. Konferensen ”Elitism eller engagemang” erbjuder presentationer av aktuell forskning och mötesplatser för erfarenhetsutbyte.

Konferensen arrangeras tillsammans med IDEELL ARENA, SKL och Vetenskapsrådet. Läs mer om konferensen på MUCF:s hemsida.

NOD:s nya hemsida
Innan sommaren publicerade NOD sin nya hemsida. Den gör NOD enklare att förstå och lättare att komma i kontakt med. Förutom att verksamheter som lärnätverk och Partsgemensamt forum förklaras tydligare så finns det också flera nya funktioner på hemsidan.

En nyhet är bland annat att informationen om hur man kan ansluta till NOD och hur lärnätverk initierias har gjorts tydligare, vilket gör det enklare att komma i kontakt med kansliet. Har du synpunkter på hemsidan? Maila info@nodsverige.se!

Vill du prenumerera på NOD:s nyhetsbrev? Klicka här.