NOD:s nyhetsbrev (februari)

Forumkonferensen 2020 är öppen för anmälan och nu går det att lyssna på det senaste avsnittet av NOD möter.

1Primär. NOD_logo

Forumkonferensen 28 maj 2020
Forumkonferensen är en nationell mötesplats för dialog mellan det civila samhällets aktörer och representanter från offentliga verksamheter.

Den 28 arrangeras en konferens med fokus på trender inom ideellt engagemang, nya digitala landskap och framtidens hållbara effekter. Forskare och civilsamhällesorganisationer ger perspektiv och dialogen står i centrum.

Konferensen ger civilsamhället och myndigheter en chans att mötas och hitta lösningar på gemensamma utmaningar.

Arrangörer: NOD och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
Mer om programmet, innehållet och hur du anmäler dig hittar du här.

 

Ny verksamhetsutvecklare på kansliet: Jeremija Isakovic
Sedan 3 februari är Jeremija Isakovic ny verksamhetsutvecklare på NOD:s kansli. Med en bakgrund inom civilsamhället, bland annat som förbundssekreterare i Serbernas riksförbund, har han en gedigen erfarenhet av idéburen sektor och dess samverkan med offentliga aktörer.

– Det är väldigt spännande att ta sig an denna roll. Möjligheterna att utveckla verksamheten är väldigt goda eftersom det finns en stor kraft och potential i den samverkan som sker och kan ske mellan till exempel myndigheter och civilsamhället, kommenterar Isakovic.

På NOD:s hemsida finns en intervju med Isakovic.

 

Save the date! Frukostseminarium och signering av demokratideklaration
Demokratin står stark, men ställs också inför utmaningar. I arbetet med att vitalisera demokratin har civilsamhället en stor och viktig roll att fylla.

Den 31 mars bjuder NOD in till ett morgonarrangemang som inleds med ett seminarium om shrinking space och avslutas med att civilsamhällesparten inom NOD signerar Deklaration för en stark demokrati som är framtagen av kommittén Demokratin 100 år. Mer information skickas inom kort!

 

NOD möter: Om skolan och civilsamhället
Missade du chansen att lyssna på liveinspelningen av podden NOD möter när läraren Philip Hjalmarsson diskuterade relationen mellan skolan och civilsamhället? Nu finns samtalet att lyssna på via denna länk eller i din poddspelare.

NOD möter produceras i samarbete med Civilsamhällespodden.

 

Rundabordssamtal om UVAS

Den 21 januari arrangerade NOD och MUCF ett rundabordssamtal med ett tiotal offentliga aktörer och civilsamhällesrepresentanter om unga som varken arbetar eller studerar (UVAS).

Syftet var att få en bättre bild över hur målgrupperna kan nås och vilka insatser som redan görs för att möta de utmaningar som unga som varken arbetar eller studerar ställs inför.

För mer information om samtalet, se NOD:s hemsida.

 

Civila samhället i samhället
Nu går det att anmäla sig till utbildningen Civila samhället i samhället, som är ett sätt att få kunskap om hur samverkan mellan offentlig sektor och aktörer civilsamhället kan bli bättre.

Kursen arrangeras av MUCF och Ersta Sköndal Bräcke högskola. För mer information, se MUCF:s hemsida.