NOD på Almedalsveckan 2023

Under nästa vecka är NOD på plats i Almedalen i Visby som en del av Civilsamhällesarenan – en mötesplats med ett stort antal civilsamhällesorganisationer som samordnas av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Under veckan anordnar NOD ett seminarium. Kanslichef Anders Lindell deltar också i två paneler. 

Almedalen_FB3

Torsdag den 29 juni anordnar NOD seminariet Hur säkrar vi ett brett deltagande i demokratin om valdeltagande och demokratiskt engagemang. Fokus för seminariet ligger på erfarenheter från valet 2022 och civilsamhällets demokratifrämjande insatser. De konkreta hinder som skapar avstånd mellan medborgare och valurnor kommer diskuteras och några exempel på projekt med syfte att öka det demokratiska engagemanget kommer lyftas. Samtalet modereras av NOD:s kanslichef Anders Lindell.

Panelen består av:
Anna Nyqvist, Valmyndigheten
Tamar Khatchadourian, Run for Office
Monica Klasén McGrath, Funktionsrätt Sverige
Isabella Olsson, Läkarmissionen

Plats: ”Civilsamhällesarenan” i Hörsalen i Donnerska huset på Donners Plats 1
Tid: Torsdag 29 juni kl. 15.00-15.40 

Seminariet sänds också på MUCF:s youtubekanal.

NOD kommer även medverka i två seminarier som arrangeras av MUCF respektive Fremia. MUCF:s seminarium handlar om statsbidrag och balansen mellan tillit och kontroll i uppföljningen av bidragen. Fremias seminarium fokuserar på civilsamhällets utmaningar det kommande året.

Alla tre seminarier är en del av Civilsamhällesarenan – en satsning MUCF arrangerar tillsammans med NOD och flera av Sveriges ledande civilsamhällesorganisationer.  Läs mer om civilsamhällesarenans alla seminarier på MUCF:s hemsida. #civsam #civsamarenan