Lanseringsmingel: Ett starkt civilsamhälle för en stark demokrati

labbbild

Civilsamhället är beslutsamt och tänker fortsatt bidra till en stark demokrati även de närmaste hundra åren. Det vill vi fira tillsammans med dig! Vi välkomnar dig därför till en presentation av civilsamhällets unika bidrag till demokratin genom lanseringen av avsiktsförklaringen  ”Ett starkt civilsamhälle för en stark demokrati”.

Under minglet får du möjlighet att träffa aktörer från både civilsamhället och offentlig sektor samt lyssna på intressanta samtal från scen under avslappnade men högtidliga former. Förutom lättare tilltugg, dryck och trevligt sällskap bjuder minglet på tal av bland annat forskaren och demokratiambassadören Emma Frans samt NOD:s styrgruppsordförande Hannah Kroksson. Minglet gästas även av kulturminister Jeanette Gustafsdotter. 

Bjud gärna med dig en kollega eller vän och anmäl er via denna länk.  

 

Praktiskt

Datum: 9 december 2021  
Tid: 16-19 (Öppet hus)  
Plats: Stensalen, Livrustkammaren

Vad är avsiktsförklaringen?

I avsiktsförklaringen har civilsamhället formulerat sitt unika bidrag till demokratin, sitt åtagande i detta arbete och vilka förutsättningar som krävs för att göra arbetet möjligt. Här kan du ta del av den avsiktsförklaring som tagits fram av civilsamhällesaktörer under NOD:s demokratilabb i april 2021.

Läs även Altingets artikel om minglet den 9 december och intervjuer med representanter från Forum och SIOS, två organisationer som har signerat avsiktsförklaringen.

 

Varmt välkomna önskar NOD!