Almedalsseminarium: Internmomsen – krokben på civilsamhället

Tisdagen den 5 juli är NOD på plats i Visby för att anordna ett seminarium om den så kallade internmomsen. Seminariet arrangeras tillsammans med Civos och Studieförbunden och ingår i de arrangemang som anordnas inom ramen för Civilsamhällesarenan i Almedalen.

Internmomsen

Intermomsfrågan har diskuterats i många år. Det råder inget tvivel om att civilsamhället står enade i frågan: momsen på interna transaktioner är godtycklig och orättvis och sätter käppar i hjulet för ideella och idéburna aktörer. Den påverkar också drivkraften oss dem som jobbar för en positiv samhällsförändring. Vad händer nu när en enig riksdag till slut enats om att avskaffa internmomsen?

Seminariet anordnas på Civilsamhällesarenan, som anordnas av MUCF tillsammans med tio av Sveriges ledande civilsamhällesorganisationer under Almedalsveckan. #civsamarenan

För anmälan, klicka här.

Medverkande:

  • David Samuelsson, Ordförande, CIVOS
  • Karin Neuhaus, Kanslichef, NOD
  • Johan Fyrberg, Förbundschef, Studieförbundet Vuxenskolan
  • Vasiliki Tsouplaki, Riksdagsledamot, Vänsterpartiet
  • Malin Danielsson, Riksdagsledamot, Liberalerna

Arrangörer: CIVOS, NOD, Studieförbunden
Plats: Donners plats 1, Donnerska huset, Visby

Seminariet streamas också via MUCF:s YouTube-kanal.

Program för civilsamhällesarenan hittar du här.


Civilsamhällesarenan äger rum 4–5 juli i Donnerska huset mitt i centrala Visby, ett stenkast ifrån själva Almedalsparken. Tio civilsamhällesorganisationer samt NOD arrangerar sammanlagt 15 evenemang, inom ämnen som civilsamhällets arbete i kris, demokratiutveckling, internmoms, hur det civila försvaret behöver stärkas, antirasism i ungdomsrörelsen, hot och hat mot civilsamhället och idéburen välfärd. Många tongivande politiker och företrädare från civilsamhället kommer att medverka under de två dagarna.