”Vi tror på att föra dialog om hur vi bygger samhället tillsammans”

Vid civilsamhällespartens årliga möte valdes IOGT-NTO in i styrgruppen. Generalsekreteraren Kim Reenaas ser fram emot det kommande året.

 

thumbnail_IMG_20191003_151505

Den 3 oktober höll civilsamhällesorganisationerna inom NOD sitt årliga möte. Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO är en av de nya organisationer som kommer att representera civilsamhället i NOD:s styrgrupp det kommande året. Generalsekreteraren Kim Reenaas ser fram emot att delta i NOD:s arbete.

– Det här är ett nytt engagemang för oss. Att vi vill delta beror på att vi tror på att föra dialog om hur vi bygger samhället tillsammans, där civilsamhället har en väldigt viktig roll. Det vill vi vara med och prata om! menar Reenaas.

Reenaas är öppen för de olika teman och utmaningar som kommer att uppkomma under året.

– Förväntningarna rör sig om att vara öppen för att lyfta de frågor som visar sig vara väsentliga för civilsamhället. Det kan landa i att man pratar statsbidrag, demokrativillkor men det kan också vara att man skapar en gemensam bild av omvärlden och vad som kommer att krävas av vårt samarbete i framtiden. Jag är helt öppen för vilka frågor som kommer att visa sig vara relevanta, avslutar Reenaas.

Hela civilsamhällesparten i NOD består sedan det årliga mötet av Civos, Concord, Famna, Forum, Giva Sverige, Ideell kulturallians, IOGT-NTO, KLYS, LSU, Sios, SKOOPI och Sveriges kvinnolobby.

Är din organisation intresserad av att ansluta till NOD? Läs mer om anslutningsrutinerna här.