Öppet för nomineringar till årets volontär och initiativ

Nu finns det möjlighet att nominera till två årliga utmärkelser – Årets volontär som koras av Volontärbyrån och Årets initiativ som delas ut av Forum.

bild.

Civilsamhällets insatser under den rådande pandemin har försvårats och samtidigt varit viktigare än på länge. Insatserna kan uppmärksammas på olika sätt. Ett är att nominera till två utmärkelser som kommer att delas ut senare i år.

 

Årets volontär

Sedan 2017 har Volontärbyrån korat Årets volontär för att uppmärksamma det ideella engagemanget i Sverige. Syftet är att kora en vinnare som av olika skäl förtjänar att lyftas fram för sitt ideella engagemang. Det går att nominera både nya och gamla volontärer, förutsatt att den nominerade genom sitt engagemang gjort skillnad både inom den egna organisationen och för sin omgivning.

Mer information om utmärkelsen går att läsa här (sista nomineringsdag 15 oktober)

 

Årets initiativ

Dessutom kommer utmärkelsen Årets initiativ att delas ut av Forum. Syftet är att uppmärksamma civilsamhällets roll i samhället och visa sektorns innovationsförmåga. Vinnare är ett initiativ som tagit fram ett nytt koncept, en ny produkt eller en ny form av verksamhet som antingen redan har fått eller beräknas få positiva samhällsförändrande effekter.

Mer information om utmärkelsen går att läsa här (sista nomineringsdag 31 oktober).