NOD:s nyhetsbrev (december)

Poddpremiär och följeforskning på NOD. Månadens nyhetsbrev är årets sista och bjuder på information om flera nysatsningar.

79084793_2786068884843277_8487190891151228928_o

Inbjudan: Livepodd om relationen mellan skolan och civilsamhället
Den 16 januari arrangeras nästa livepodd inom ramen för NOD:s samarbete med Civilsamhällespodden. I nästa NOD Möter intervjuas läraren och poddaren Philip Hjalmarsson.

Vill du lyssna på samtalet redan när det spelas in? Då är du varmt välkommen att ta del av ett samtal som kommer kretsa kring relationen mellan skolan och civilsamhället. Har civilsamhället i skolan att göra och i sådana fall på vilket sätt? Det och mycket annat kommer vi att avhandla den 16 januari.

Som deltagare på inspelningen får du njuta av tilltugg och lyssna på ett spännande samtal från första parkett. Vid inspelningen finns det också möjligheter att ställa egna frågor.

Tid: 15.00-17.00
Datum: 16 januari 2020
Plats: NOD, Vasagatan 40, Stockholm
Anmälan sker via denna länk.

Följeforskning om NOD och innovativ samverkan
2019-2022 kommer Malin Lindberg, professor vid Luleå tekniska universitet, att följeforska om NOD för att se hur verksamheten bidrar till innovativ samverkan.

Det vetenskapliga målet med följeforskningen är att öka kunskapen om innovativ samverkan. Därför kommer Malin Lindberg att följa NOD:s arbete fram till 2022, bland annat genom intervjuer och deltagande observationer.

– Det ska bli väldigt spännande att få följa NOD:s innovativa insatser för samverkan mellan den offentliga och ideella sektorn. Min ambition är att det ska bidra till nya kunskaper om hur innovativ samverkan kan utformas och drivas på ett sätt som skapar mervärden både för de involverade organisationerna och för samhället i stort, menar Lindberg.

På NOD:s hemsida finns en längre intervju med Lindberg där hon berättar mer om sin följeforskning.

2019 – ett spännande PGF-år
Den 20 november anordnades den sista dialogen inom ramen för Partsgemensamt forum (PGF). Mattis Ekestaf, handläggare med ansvar för administrationen av PGF, ser tillbaka på ett givande år.

– Min bild är att ämnena för årets PGF har engagerat många och att mötet mellan organisationerna och mellan parterna har skapat värdefulla insikter, förklarar Ekestaf.

Teman för nästa år kommer att bestämmas på det konstituerande mötet den 4 februari. Läs mer om Ekestafs reflektioner i intervjun här.

Premiär av NOD möter!
Tidigare i december arrangerade NOD och Civilsamhällespodden den första inspelningen av NOD möter. Gäst var Lovisa Fhager Havdelin från Teskedsorden.

Några av ämnena som berördes var hur situationen för civilsamhället ser ut i Sverige, men också andra delar av världen. Frågor rörande jämställdhet, finansiering och samverkan avhandlades också.

Avsnittet går att hitta i din poddspelare eller här.