Frukostseminarium (17/11): Digitaliserad demokrati – framgångar, utmaningar och lärdomar för framtiden

Välkomna till ett seminarium där fyra ideella aktörer delar sina erfarenheter av den snabba digitaliseringen av sektorn i allmänhet och dess beslutsfattande processer i synnerhet.

nyhetsbildpodd

Det som i början av året såg ut att bli ett vanligt år för civilsamhället med väl förankrade och etablerade processer för beslutsfattande kom helt att ställas på ända efter pandemiutbrottet. Samhällets försök att hindra en smittspridning bland befolkningen medförde att en rad olika restriktioner infördes. Plötsligt försvårades möjligheterna att resa, mötas och bedriva verksamhet.

Många aktörer ställde snabbt om till digitala verktyg för att klara av formella och nödvändiga åtaganden. Hur gick denna omställning och kom alla med på tåget? Vad kan vi lära oss inför framtiden, vilka fallgropar kan vi undvika och vilka goda exempel kan vi ta med oss?

Den 17:e november bjuder NOD in till ett frukostseminarium där fyra civilsamhällesaktörer delar sina erfarenheter av den snabba digitaliseringen av sektorn i allmänhet och dess beslutsfattande processer i synnerhet.

Medverkande
Alexandra Hjortswang – förbundsordförande Sverok
Kjell Hansson – styrelseledamot SPF Seniorerna
Linda Vismer – förbundsstrateg IOGT-NTO
Nicklas Mårtensson – kanslichef Funktionsrätt Sverige

Praktiskt
Tid och datum:
8.30 – 9.20, 17 november 2020
OBS! Sista anmälningsdag har passerat

NOD anordnar en seminarieserie med fokus på krympande utrymmet för civilsamhället som ett hot mot demokratin. Detta inom ramen för den demokratideklaration som civilsamhällesparten i NOD har signerat. Deklarationen är framtagen av kommittén Demokratin 100 år och är en del i kommitténs arbete med att etablera den nationella samlingen Vår demokrati – värd att värna varje dag.

Samtalsserien arrangeras mellan september-november. Frukostseminariet den 17 november är det tredje arrangemanget i denna serie. Håll utkik på NOD:s hemsida för fler seminarier!