Dialogmöte idag med Amanda Lind och unga om pandemin

Idag anordnar NOD i samarbete med Kulturdepartementet ett dialogmöte om hur unga kan vara en del i lösningen för hanteringen av den rådande pandemin. Där samlas bland annat kultur- och demokratiministern Amanda Lind, som också har ansvar för ungdomsfrågor, och åtta organisationer som representerar stora delar av ungdomsrörelsen.

RK_KU_SV_RGB

I eftermiddag arrangerar NOD och Kulturdepartementet ett möte där Amanda Lind möter åtta organisationer som samlar unga (se lista nedan). Inför mötet har kultur- och demokratiministern Amanda Lind betonat vikten av att underlätta för ungdomar att bidra till hanteringen av pandemin.

– Unga har en stor roll i hanteringen av coronakrisen och i återstarten efter den. Dessutom riskerar krisen att få stora effekter på ungas livsvillkor. Därför vill jag som ungdomsminister undersöka vad jag kan göra för att underlätta samt föra dialog med unga om hur de ser på situationen och vad ungdomsorganisationerna kan göra för att vara med och bidra i hanteringen av pandemin, säger Amanda Lind i ett pressmeddelande (se länk nedan).

NOD:s kanslichef Karin Neuhaus kommer att medverka vid mötet och kommenterar till NOD:s webbplats:
– Det är betydelsefullt att regeringen träffar stora delar av det unga civilsamhället inom ett område där kraftsamling behövs. Vi ser fram emot att arrangera detta viktiga möte i eftermiddag, kommenterar Neuhaus.

Civilsamhällesorganisationerna som deltar i dialogmötet är LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer , SFS – Sveriges förenade studentkårer , Sveriges elevråd – SVEA, Sveriges Elevråd, Sveriges Elevkårer, Saco studentråd, Sveriges ungdomsråd och Förbundet Vi Unga.