NOD:s nyhetsbrev (oktober)

Förändringar i styrgruppen och en konferens om upphandlingar på gång. Här får du de senaste nyheterna om NOD:s verksamhet.

70009380_2607482872701880_4912960223141953536_o
Konferens: Upphandling i samverkan

Den 12 december arrangerar NOD och Upphandlingsmyndigheten en konferens om ideella aktörers roll i upphandlingar. Konferensen avslutar lärnätverket om upphandlingsfrågor som har pågått det senaste året. Arrangemanget erbjuder möjligheter att ta del av erfarenheter och spaningar om hur civilsamhället kan ta större plats i upphandlingar.

Den kostnadsfria konferensen arrangeras i Stockholm. Programmet är ännu inte fastställt, men det går att anmäla sig redan nu via denna länk.

Förändringar i styrgruppen
Nyligen höll civilsamhällesparten i NOD sitt årliga möte. Två nya organisationer tar plats i NOD:s styrgrupp: Ideell kulturallians och IOGT-NTO.

Hela parten i styrgruppen består, förutom de två nya organisationerna, av Giva Sverige, LSU, Forum, Famna och Sveriges kvinnolobby. Vid sidan av organisationerna i styrgruppen är också Funktionsrätt Sverige, Civos, SKOOPI, Sios, Concord och KLYS anslutna till NOD.

Läs mer om IOGT-NTO:s förväntningar på det kommande året som nyvalda i styrgruppen i artikeln ”Vi tror på att föra dialog om hur vi bygger samhället tillsammans”.

 

”Samverkan kräver mötesplatser”
Vad menar NOD med mötesplatser? Och vad gör NOD för att samverkan verkligen ska innebära förändring?

”Både civilsamhället och myndigheter efterfrågar alltså utrymme för att träffas, men vi ser också ett stort behov av att fylla mötesplatsen med ett relevant innehåll”

Det är en av slutsatserna i Karin Neuhaus krönika i Giva Sveriges nyhetsbrev Patos. För att ta del av hela nyhetsbrevet Patos, klicka här.

MUCF:s rikskonferens (27-28 nov)

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors (MUCF) årligt återkommande rikskonferens har denna gång temat ”Ungas inflytande”. Under rikskonferensen kommer ett särskilt fokus att riktas mot ungas möjligheter att påverka demokratiska processer och samhället.

Konferensen riktar sig till både offentliga aktörer och civilsamhället. Sista anmälningsdag är 1 november. Mer information om arrangemanget finns att läsa på MUCF:s hemsida.