NOD:s nyhetsbrev (juni)

Det sista nyhetsbrevet inför sommarens ledighet bjuder bland annat på en personlig krönika om en märklig och avgörande tid samt information om nomineringsprocessen till Partsgemensamt forum.

1Primär. NOD_logovitbakgrund
En intensiv vår – och en viktig höst som väntar

”I sexton veckor har den här nya verkligheten pågått, den som vi i början av mars knappast hade kunnat föreställa oss. Vårens program var i stort sett färdigt. Det skulle bli en vår precis som andra. Vad lite vi visste. Och vad mycket vi har lärt oss!”

Så inleder NOD:s kanslichef Karin Neuhaus sin sommarkrönika som beskriver en utmanande tid präglad av samverkan och viktiga insatser från både offentliga och ideella aktörer.

Läs hela krönikan här!

 

NOD:s kortrapporter

I linje med NOD:s uppdrag i att ge en samlad lägesbild av verksamheter och behov i civilsamhället har kansliet sedan vecka 13 tagit fram rapporter, i både längre och kortare versioner.

Kortrapporterna ger en bild av några av de vanligaste frågorna som diskuteras i civilsamhället.

För att läsa alla veckorapporter, se NOD:s hemsida.

 

Kansliet sommarstänger

NOD:s kansli håller stängt veckorna 28-32. För att komma i kontakt med kansliet under sommaren, maila info@nodsverige.se. På grund av semestertider kan svar dock dröja med uppemot en vecka.

 

Nya NOD möter-intervjuer

Samtalsserien NOD möter har gått från att anordna fysiska träffar till att samtala med intressanta aktörer om hur deras arbete och insatser förändras på grund av coronaviruset.

Hittills har tjugo artiklar publicerats på NOD:s hemsida, där bland annat företrädare för Giva Sverige, Famna och Bris har intervjuats under juni.

Läs hela serien här!

 
Nomineringar till Partsgemensamt forum (PGF) 2021

Nu är det möjligt att nominera organisationer till Partsgemensamt forum 2021 (PGF), där representanter från regeringen och civilsamhället diskuterar hur förutsättningarna för det civila samhällets organisationer ser ut och kan förbättras.

Länk till nomineringen hittar du här och sista dagen att nominera din organisation är 20 september 2020. För mer information om nomineringsprocessen, läs här.

 

Forums webbinarium: Så påverkas civilsamhället av coronakrisen

Den 4 juni arrangerades ett webbinarium om civilsamhällets situation under coronakrisen. Arrangemanget syftade till att ge en bredare bild av vilka utmaningar som civilsamhället möter under pandemin.

Bland de medverkande fanns Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister, Patrik Schröder, ordförande Forum, och Lena Nyberg, generaldirektör MUCF. Vid seminariet beskrev även NOD:s kanslichef Karin Neuhaus strukturens uppdrag och arbete de senaste månaderna.

Seminariet går att se i efterhand här.

Vill du prenumerera på NOD:s nyhetsbrev? Klicka här.